LOGO_2019_-_1_Info_Web.png

Produktinformation

Art.nr: PL-50065 = (Orange skaft)

Art.nr: PL-50066 = (Gult skaft & SALT-stål som INTE rostar alls.)

RÄDDNINGSKNIV SC-ASSIST 79.

Tvaal_1.png Tvaal_1.png Tvaal_1.png Tvaal_1.png Tvaal_1.png Tvaal_1.png

Räddningskniven SC-Assist 79, är en av marknadens bästa och effektivaste räddningsknivar.

Kniven är en gång framtagen av en svensk brandman och tillverkas idag i USA. Knivens egg är till ca 2/3 tandad och resterande del normal planegg. Oerhört vass. Bladets front/spets är helt rundad för att undvika risken och inte medverka till "stickskador" i en akut användandesituation. Bladet är i normalläge infällt i knivskaftet - 

men fälls enkelt och snabbt ut i en enhandsfattning och medhjälp av det runta hålgreppet i bladet.

Bladets ovandel och skaftets underdel har mjuka uttag för att ge ett stabilt grepp för fingrarna. När bladet är i sitt "viloläge" invikt i skaftet - kan man enkelt pressa in bladet lite ytterligare i skaftet. Då blottas en "hårdstålsspets" som skjuts fram ur skaftets kortände/baksida. Denna hårdstålsspets är hårdstålsspets är därmed till för att korssa glas/bilglasrutor etc. med. Spetsen åker automatiskt in i sitt viloläge i knivens skaft så snart man slutar pressa in bladet mot skaftet. Skaftet har även en inbyggd nödvisselpipa. Kniven skär även av starka linor och rep på ett effektivt sätt. Genom att lägga linan/repet mot skaftets urtag för fingrarna och sedan pressa ihop bladet och skaftet så att linan/repet kläms mellan bladegg och skaft - och därmed effektivt och snabbt skärs av. Kniven har säkerhetsspärrat blad i utfällt läge.

En mycket bra och säker utrustningsdetalj i din säkerhetsutrustning i bilen, båten, i packningen på vandringen, i skogen, på fjället, vid bergsklättringen och andra alpina aktiviteter - och mycket annat.

Pris/st: 1300:- = Orange STD PL-50065

Pris/st: 1435:- = Gult skaft SALT stål som ej rostar, PL-50066

      Spyderco_Assist_79OR.png   Spyderco_Assist_79Y.png

< TILLBAKA >

www.protagialife.se   Copy©right Protagia Group AB - Sweden 2019/2020  All Rights Reserved.